نوشته شده توسط : علی محمد
مجموعه-آموزشی-کشاورزی-ارگانیک
مجموعه آموزشی کشاورزی ارگانیک
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: zip
تعداد صفحات: 130
حجم فایل: 9542
قیمت: 5500 تومان

بخشی از متن:
کشاورزی ارگانیک که به آن کشاورزی زیستی، کشاورزی طبیعی یا کشاورزی آلی، نیز می گویند، نوعی کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصولات آن از کودهای شیمیایی، سموم، هورمون‌ها و دگرگونیها و دستکاری‌های ژنتیکی استفاده نشود و همه مراحل تقویت زمین، کاشت و برداشت با استفاده از نهاده‌های طبیعی همچون کود زیستی، کمپوست ها، حشرات سودمند، ریزاندامگان کارآ یا (EM) باشد.

کشاورزی ارگانیک ، سیستمی تولیدی است که سلامت خاک، اکوسیستم‌ها و انسان را پایدار می‌سازد و بر فرایند بوم شناسانه، تنوع زیستی و چرخه‌های سازگار با شرایط محلی تکیه دارد.
این مجموعه آموزشی متشکل از جزوات و کتاب های آموزشی کشاورزی ارگانیک از کاشت تا مبارزه با علف های هرز و آفات به صورت بیولوژیکی و بدون استفاده از مواد شیمیایی است

سرفصل های مجموعه:

اصول کشاورزی ارگانیک
محصولات ارگانیک
مقایسه کشاورزی ارگانیک با کشاورزی غیر ارگانیک
اصول کشاورزی ارگانیک
مدیریت صحیح آفات،بیماری ها و علف های هرز
پیشگیری از آفت
مهار آفات
استفاده از روش های مبارزه زراعی
استفاده از روش های مبارزه مکانیکی
استفاده از روش مبارزه بیولوژیکی
کاربرد جلب کننده های حشرات در مبارزه با آفت
استفاده از آفت کش های مجاز در کشاورزی ارگانیک
مدیریت صحیح در حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاهی
جایگزین های طبیعی برای کود های شیمیایی در کشاورزی ارگانیک
تولید محصولات سالم در بخش کشاورزی
هدف از تولید سالم در بخش کشاورزی
مدیریت کنترل تلفیقی مبارزه با آفات،بیماری ها،علف های هرز
روش مبارزه زراعی
روش مبارزه مکانیکی
روش مبارزه بیولوژیک
توصیه های فنی به بهره برداران در جهت تولید محصولات سالم
عملیات مدیریت کشاورزی ارگانیک در مورد خاک
و...
محصول سالم
آشنایی و نحوه استفاده از آفت کش های طبیعی
اثرات کود ها و سموم شیمیایی بر انسان دام و محصولات کشاورزی
تولید سبزیجات سالم
مدیریت علف های هرز در مزارع ارگانیک
شناسایی علف های هرز
طراحی تناوب زراعی برای فرونشانی بهتر علف های هرز
گروهبندی گیاهان زراعی با مدیریت مشابه
داشتن ابزار مناسب سیستم
طراحی عملیات زراعی
ایجاد تقویم کنترلی علف هرز و بدست آوردن زمانبندی صحیح
استفاده از زنبور تریکوگراما در کنترل بیولوژیک در کشاورزی ارگانیک
آشنایی و اهمیت زنبور تریکو گراما
تکثیر انبوه زنبور های تریکوگراما
دستورالعمل مبارزه بیولوژیک
و...

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 


:: برچسب‌ها: کتاب کشاورزی ارگانیک,آموزش کشاورزی ارگانیک,کشاورزی ارگانیک چیست,جزوه کشاورزی ارگانیک,آموزش کشاورزی ارگانیک,تکثیر زنبور تریکوگراما,پرورش زنبور تریکوگراما,مبارزه با علف های هرز در کشاورزی ارگانیک,کنترل علف خای هرز بدون استفاده از سموم ,
:: بازدید از این مطلب : 245
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی محمد
سیستم-ارت-و-برقگیر-ساختمان
سیستم ارت و برقگیر ساختمان
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 140
حجم فایل: 2343
قیمت: 7000 تومان

بخشی از متن:
فهرست
مقدمه. 5
زمین الکتریکی.. 5
تاریخچه. 5
ارتباطات رادیویی.. 6
تاسیسات سیم‌کشی قدرت... 6
انتقال انرژی الکتریکی.. 7
نحوه احداث چاه ارت... 8
عوامل مؤثر بر مقاومت چاه 10
انواع الکترودها 14
روشهای اجرای ارت یا زمین حفاظتی : 32
اجرای ارت به روش عمقی : 34
نصب شینه و میله برقگیر 40
اجرای ارت به روش سطحی. 40
اجرای چاه ارت با بنتونیت... 49
مکان اجرای چاه ارت... 51
چاه ارت... 52
بنتونیت در اجرای چاه ارت چیست؟. 53
سیستم ارت چیست؟. 54
مزاياي استفاده از بنتونيت در اجرای چاه ارت... 58
تست چاه ارت... 60
دستورالعمل اتنخاب سطح مقطع هادی حفاظتی زمین.. 66
روابط محاسبه مقاومت زمین.. 69
روش چاه اتصال زمین الکترود صفحه ای مسی.. 80
تست و راه اندازی چاه ارت... 96
دستگاه مگر. 98
طرز کار با مگر : 98
حفر چاه 100
منابع : 145

مقدمه زمین الکتریکی

در مهندسی برق، واژه زمین یا ارت با توجه به کاربردهای آن دارای معانی متفاوتی است. زمین در یک مدار الکتریکی می‌تواند نقش یک نقطه مبدا را داشته باشد که بر طبق آن بقیه ولتاژهای الکتریکی را اندازه‌گیری می‌کنند. واژه زمین همچنین به مسیری کلی برای بازگشت جریان به منبع نیز اطلاق می‌شود. این واژه در مورد یک اتصال مستقیم به زمین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یک مدار الکتریکی ممکن است به دلایل مختلفی به زمین متصل شده باشد. در مدارهای قدرت این اتصال‌ها معمولاً برای بالا بردن ایمنی و محافظت افراد یا دستگاه‌ها از تاثیرات معیوب بودن عایقکاری هادی‌ها ایجاد می‌شود. اتصال به زمین در مدارهای قدرت از آسیب دیدن عایق‌های مدار در اثر افزایش ولتاژ بین زمین و مدار جلوگیری کرده و این ولتاژ را در یک حد معین محدود می‌کند. از اتصال زمین برای جلوگیری از افزایش الکتریسیته ساکن در هنگام حمل مواد قابل اشتعال یا تعمیر تجهیزات الکترونیکی نیز استفاده می‌کنند. در برخی از انواع تلگراف‌ها و شبکه‌های انتقال زمین به تنهایی نقش یکی از هادی‌ها را ایفا می‌کند و به عنوان مسیر بازگشت جریان به منبع مورد استفاده قرار می‌گیرد با این کار در هزینه ایجاد یک خط جداگانه برای بازگشت جریان صرفه‌جویی می‌شود. در اندازه‌گیری از زمین به عنوان یک پتانسیل الکتریکی ثابت استفاده می‌کنند که با توجه به اختلاف پتانسیل هر قسمت از مدار از زمین میزان پتانسیل آن قسمت را مشخص می‌کنند. یک زمین الکتریکی باید از ظرفیت انتقال جریان مناسبی برخوردار باشد تا بتوان از آن به عنوان مبدا صفر ولتاژ استفاده کرد.

معنی واژه زمین یا ارت در برق و الکترونیک بسیار گسترده‌است و حتی ممکن است در وسایل نقلیه‌ای مانند کشتی، هواپیما یا فضاپیما که عملاً اتصال مشترکی با زمین ندارند نیز از این واژه به عنوان پتانسیل صفر استفاده شود. در عمل بدنه هادی تجهیزات الكتریكی از نقطه نظر حفاظتی و سیستم های الكترونیكی شبكه های دیتا و مخابرات از نظر عملكرد آنها، به طور مستقیم و هادی های فعال نیز از طریق ارسترهای حفاظتی به این مرجع ثابت پتانسیل(زمین) متصل می شوند. یك سیستم زمین خوب می‌بایست موجب قطع به موقع تجهیزات حفاظتی در هنگام اتصالیهای زمین و خطاهای حادث در سیستم تغذیه شده و با كاهش ولتاژ گام و تماس در مواقع بروز اختلاف پتانسیل های خطرناك ناشی از القائات الكترومغناطیسی (LEMP) و تخلیه الكتریسته ساكن (ESD) ، حفاظت انسانها و تجهیزات را تضمین نماید.

تاریخچه

سیستم الکترومغناطیسی تلگراف راه دور که از سال ۱۸۲۰ مورد استفاده قرار می‌گرفت از دو یا چند سیم برای انتقال پیام‌ها به صورت پالس‌های الکتریکی استفاده می‌کرد. سپس این موضوع روشن شد (احتمالاً به وسیله دانشمند آلمانی استین‌هیل) که از زمین می‌توان به عنوان مسیر برگشت برای کامل کردن مدار پیام‌ها استفاده کرد؛ به این ترتیب نیازی به سیم بازگشت نخواهد بود اما این روش در طول مسیرهای درون‌قاره‌ای که در سال ۱۸۶۱ بین سنت ژوزف، میسوری و ساکرامنتو کالیفرنیا ایجاد شده بود یک مشکل داشت. در طول فصل‌های خشک سال به علت خشک بودن زمین مقاومت آن به شدت افزایش می‌یافت که باعث اختلال در کارکرد تلگراف می‌شد.

بعدها زمانی که تلفن می‌رفت تا جایگزین تلگراف شود این نکته روشن شد که جریانی که به وسیله شبکه‌های قدرت، خطوط راه‌آهن برقی و دیگر مدارهای تلفن و تلگراف ایجاد می شد موجب ایجاد اختلال در سیگنال‌های فرستاده شده می‌شود و به این ترتیب استفاده از سیستم‌های دو سیمه دوباره جایگزین شد.

ارتباطات رادیویی

اتصال الکتریکی به زمین می‌تواند به عنوان یک مبدا پتانسیل الکتریکی برای سیگنال‌های بسامد رادیویی در نوع خاصی از آنتن مورد استفاده قرار گیرد. قسمتی که مستقیماً با زمین در ارتباط است می‌تواند از یک جسم ساده مانند یک میله هادی که در زمین فرورفته تشکیل شده باشد و یا از اتصال با لوله‌های فلزی آب ایجاد شده باشد (در این موارد این خطر وجود دارد که بعدها لوله‌ها با لوله‌های پلاستیکی تعویض شوند). یک الکترود زمین ایده‌آل باید صرف نظر از میزان جریانی که به زمین وارد می‌شود یا از آن خارج می‌شود هنواره ولتاژی برابر صفر داشته باشد. در واقع میزان مقاومت یک سیستم زمین است که می‌تواند کیفیت آن را مشخص می‌کند و این کیفیت را می‌توان به راه‌های مختلفی افزایش داد برای مثال با افزایش سطح در تماس الکترود با زمین، افزایش عمق دفن الکترود، استفاده از میله‌های الکترود متعدد، افزایش رطوبت زمین، افزایش میزان مواد معدنی رسانا در خاک و یا افزایش سطح پوشیده شده به وسیله سیستم زمین می‌توان مقاومت زمین را کاهش داد.

برخی سیستم‌های آنتن‌های فرستنده در VLF، LF، MF و یا پایین‌تر از رنج SW برای عملکرد مناسب خود نیازمند یک زمین خوب هستند. برای مثال یک آنتن عمودی تک قطب نیازمند یک سیستم زمین است که معمولاً از شبکه‌ای به هم پیوسته از سیم‌ها که به طور شعاعی از مرکز به فاصله تقریباً برابر با طول آنتن دور می‌شوند، تشکیل شده‌است. در برخی موارد این سامانه زمین در بیرون تقویت می‌شود تا از تلفات جلوگیری شود.

تاسیسات سیم‌کشی قدرت

با وصل بدنه تجهیزات الکتریکی بروز خطا در هر یک از تجهیزات موجب جاری شدن جریان در سیم زمین شده و از برق دار شدن بدنه جلوگیری می‌کند. یک اتصال مناسب به زمین باید مقاومت پایینی داشته باشد تا در صورت بروز خطا، جریان جاری در زمین موجب عمل کردن سیستم حفاظت در شبکه شود. با وصل تمامی اجسام هادی در خطر برقدار شدن می‌توان از بروز شوک الکتریکی در اثر تماس با این اجسام جلوگیری کرد.

سیم زمین سیمی است که (مستقیماً یا غیر مستقیم) به یک یا چند الکترود زمین اتصال دارد. این الکترودها ممکن است در نزدیکی محل استفاده از سیم زمین یا در محلی دورتر قرار داشته باشند. این سیم (یا شینه داخل تابلو) زمین در سیستم‌های TNS وTNCS که رایجترین سیستمهای نیرورسانی میباشند میبایست به سیم (یا شینه داخل تابلو) نول وصل شود. همچنین ممکن است این سیم به شبکه لوله‌کشی شده ساختمان نیز متصل شده باشد تا مقاومت کمتری را ایجاد کند. استفاده از لوله‌های آب برای اتصال به سیستم زمین با گسترش استفاده از لوله‌های غیر فلزی مثل لوله‌های پلی وینیل کلراید در برخی کشورها ممنوع شد. در صورت همبندی پی و یا اسکلت فلزی ساختمان با چاه ارت مقاومت سیستم بمیزان زیادی کاهش یافته و ایمنی افزایش خواهد یافت. تجهیزات الکتریکی ثابت معمولاً از اتصال زمین دائمی برخوردارند. تجهیزات قابل حمل که دارای بدنه فلزی هستند از یک پین مخصوص برای وصل سیم زمین استفاده می‌کنند. اندازه هادی زمین معمولاً با استفاده از استانداردها و مقرارت مربوط به حفاظت الکتریکی تعیین می‌شود.

انتقال انرژی الکتریکی برخی از سیستم‌های انتقال HVDC از زمین به عنوان سیم برگشت استفاده می‌کنند. این کار به ویژه در مورد خطوط کابلی زیر آبی م

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 


:: برچسب‌ها: سیستم ارت و برقگیر ساختمان,آموزش برقکشی,ارتینگ و برقگیر ساختمان,برقکشی ساختمان,برق,برقگیر ساختمان,ارت,ارتینگ,earth,earthing ,
:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی محمد
کتاب-اصول-اقتصاد-mankiw--ویرایش-هشتم-2018-
کتاب اصول اقتصاد Mankiw - ویرایش هشتم (2018)
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: PDF
تعداد صفحات: 866
حجم فایل: 27565
قیمت: 2900 تومان

بخشی از متن:
............................
کتاب اصول اقتصاد Mankiw - ویرایش هشتم (2018)

نویسنده: N. G. Mankiw

فایل PDF کتاب به زبان انگلیسی و در 866 صفحه است.

فایل PDF با بهترین کیفیت و با قابلیت جستجو در متن و کپی برداری از متن است.
............................

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 


:: برچسب‌ها: کتاب اصول اقتصاد Mankiw, اصول اقتصاد مانیکوو, Principles of Economics, کتاب اصول اقتصاد Mankiw ویرایش هشتم, کتاب اقتصاد خرد گریگوری منکیو ,
:: بازدید از این مطلب : 248
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی محمد
پاورپوینت-هتل
پاورپوینت هتل
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: PPT
تعداد صفحات: 98
حجم فایل: 3931
قیمت: 8900 تومان

بخشی از متن:
توضیحات:
فایل پاورپوینت آشنایی با هتل و چند نمونه هتل خارجی ، در حجم 98 اسلاید قابل ویرایش ، همراه با یک هدیه ویژه.

بخشی از متن:
یکی از مهمترین عوامل موفقیت اقتصادی هتل گزینش محل و مکان آن است. محل هتل با توجه به به ابعاد اقتصادی بازرگانی ناحیه باید چشمگیر و مشرف به جاده های اصلی یا تقاطع جاده ها یا فرودگاه ها و یا مراکز بازرگانی و یا مسکونی باشد .

محدوده هتل:
این نکات باید در نظر گرفته شود: نسبت ارتفاع و عرض و طول ساختمان و سهولت دسترسی مهمان ،کافی بودن محل پارکینگ در اطراف یا در ساختمان هتل،منظره کلی و جهت بندی ساختمان ، رابطه ساختمان هتل در مقایسه باساختمان های مجاور و پستی و بلندی و ارتفاع.

انواع هتل:
هتل های لوکس ، متعارف و توریستی در مراکز شهرها تاسیس می شود . مشخصات ساختمان هتل شامل نسبت بلندی ارتفاع ، سطح زیر بناء ، برج های مرتفع است. فعالیت ها شامل فروشگاه یا دفاتر داخلی بوده و امکان توسعه آینده خواهد بود.
این هتل ها برای پذیرایی مسافران موتوری است و لذا در کنار شهر و در تقاطع جاده های معتبر ساخته می شود. به دلیل ارزانی قیمت زمین، محدوده هتل وسیع با پارکینگ بزرگ بوده و نیازی به ساختمان برج های مرتفع نیست. متل حاوی خدمات مشابه هتل ولی مختصر می باشد.
و...

فهرست مطالب:
هتل ها
محدوده هتل
انواع هتل
هتل های مرکز شهر
هتل های ویژه خودرو و موتورداران
هتل های فرودگاه
هتل های تعطیلاتی
روابط عملکرد
انواع طراحی اتاق خواب
رابطه و نسبت بلوک اتاق های خواب به فضای اتاق های همگانی
رفت وآمد عمودی
رستوران
نمونه هایی از تنوع چیدمان در سالن غذا خوری هتل
اتاق استراحت و انتظار
درب ورودی
آشپزخانه و انبارهای غذایی
راهرو بیرون اتاق خواب و پله ها
اقدامات احتیاطی در قبال آتش سوزی
نحوه قرار گیری حمام در اتاق های هتل
چند نمونه طراحی اتاق خواب در شرایط مختلف
چند پلان هتل
هتل پارک در آلمان
هتل لوتنتال در بوخوم آلمان هتل اشپیتز در اتریش
چند نمونه هتل
معرفی گروه GRAFT
پروژه هاي گروه GRAFT
هتل Q!
هتل كوجيماچي كايكان
هتل کانداوگی
هتل شرایتون پاریس
هتل نائوشیما
هتل شاهین دریا
هتل فرودگاه کمپینسکی

این فایل با فرمت پاورپوینت در 98 اسلاید قابل ویرایش تهیه شده است.

هدیه محصول:
فایل پاورپوینت دیاگرام ارتباط فضاها در هتل(13 اسلاید)

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 


:: برچسب‌ها: دانلود پاورپوینت هتل,هتل,هتل ها,پاورپوینت آشنایی با انواع هتل,نمونه موردی هتل,هتل Q! ,هتل كوجيماچي كايكان ,هتل شرایتون پاریس ,پاورپوینت هتل,دیاگرام فضاهای هتل ,
:: بازدید از این مطلب : 241
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی محمد
مقاله-پرورش-بز-سانن-و-آلپاین
مقاله پرورش بز سانن و آلپاین
فرمت فایل دانلودی: .pdf
فرمت فایل اصلی: PDF
تعداد صفحات: 30
حجم فایل: 5346
قیمت: 4500 تومان

بخشی از متن:

در این مقاله به اهمیت پرورش بز پی می برید و با دو نژاد برتر بز اروپایی سانن و آلپاین آشنا می شوید؛ همچنین با امکانات لازم برای پرورش این دو نوع بزهای شیری اصلاح شده آشنا می شوید

 

فهرست مطالب

مقایسه پرورش بز در ایران با سایر کشورهای پیشرو

خواص شیر بز

لزوم اصلاح نژاد بزهای بومی و استفاده از نژادهای برتر اروپایی

آشنایی با بز سانن و بز آلپاین

کدام نژاد را انتخاب کنیم؟ سانن یا آلپاین

نحوه ایجاد یک گله بز شیری

استفاده از تلقیح مصنوعی بجای خرید بز نر

امکانات لازم برای ایجاد یک گله بزهای شیری اصلاح شده

شرایط آب و هوایی مناسب

ساختمان و تاسیسات مورد نیاز

سالن شیردوشی و شرایط بهداشتی شیردوشی

مدیریت تغذیه بز شیرده

تغذیه بز ماده شیری خشک

تغذیه بزغاله ها

مبارزه با انگل های خارجی و برنامه واکسیناسیون بز سانن و آلپاین

آینده سرمایه گذاری در بزهای سانن و آلپاین

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 


:: برچسب‌ها: پرورش بز سانن,پرورش بز آلپاین,طرح توجیهی پرورش بز سانن,طرح توجیهی پرورش بز آلپاین,نژاد بز سانن,نژاد بز آلپاین,تغذیه بز سانن,جیره غذایی بز آلپاین,پرورش بز های شیری,پروش بز های آلپاین,پرورش بز های سانن اروپایی ,
:: بازدید از این مطلب : 259
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی محمد
جزوه-تایپ-شده--رنگی-و-مصور-کامل-زبان-انگلیسی-یازدهم-دبیرستان
جزوه تایپ شده ، رنگی و مصور کامل زبان انگلیسی یازدهم دبیرستان
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: pdf
تعداد صفحات: 69
حجم فایل: 5088
قیمت: 5700 تومان

بخشی از متن:
کتاب زبان انگلیسی یازدهم دبیرستان از 3 درس تشکیل شده است. در این جزوه 69 صفحه ای ترجمه مصور NEW WORDS و READING تمام درس های کتاب قرار داده شده است. در ضمن تمام تمرینات کتاب با بهترین کیفیت ، حل گردیده اند وتمام بخش های گرامر تدریس گردیده اند. این جزوه برای کسانی مناسب است که قصد دارند درس انگلیسی یازدهم را امتحان بدهند یا در کنکور سراسری شرکت نمایند.
در بخش های مربوط به گرامرها نکات ظریف کنکوری همراه با مثال و با بیان ساده تدریس شده است.

جزوه را دانلود و مطالعه کنید و از نتیجه آن در امتحان شگفت زده شوید.

سرفصل های تدریس شده:

درس اول: فهمیدن منظور مردم - 26 صفحه
درس دوم: یک زندگی سالم - 22 صفحه
درس سوم: هنر و فرهنگ -21 صفحه

در صورت بروز هر گونه مشکل احتمالی ، سوال درسی ، انتقاد یا پیشنهاد با ما تماس بگیرید. 09386178303 (همه روزه 8 صبح تا 11 شب - حتی روزهای تعطیل)

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 


:: برچسب‌ها: جزوه کامل زبان انگلیسی یازدهم ,جزوه کامل زبان 11 دبیرستان ,زبان انگلیسی یازدهم دبیرستان انگلیسی یازدهمبرای کنکور ,گرامر زبان انگلیسی11 برای کنکور ,زبان یازدهم ,
:: بازدید از این مطلب : 258
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی محمد
پاورپوینت-نمای-ساختمان-و-اصول-طراحی-و-ساخت-آن
پاورپوینت نمای ساختمان و اصول طراحی و ساخت آن
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: pptx
تعداد صفحات: 90
حجم فایل: 3059
قیمت: 8000 تومان

بخشی از متن:
در ساختمان‌سازی به سوی بیرونی یک ساختمان نما گفته می‌شود. در طراحی ساختمان، نما مهم‌ترین بخش به شمار می‌رود زیرا نما چارچوب کار برای بقیه اجزای ساختمان را مشخص می‌کند. بسیاری از نماها ارزش تاریخی دارند و در کشورهای گوناگون قوانین سختگیرانه‌ای در مورد موضوع تغییر نما وجود دارد که برخی از این قوانین هر گونه دگرگونی در نماهای تاریخی را ممنوع می‌کند.

در معماری سنتی ایرانی، آرایشی که پس از پایان کار ساختمان بر آن بیفزایند را آمود می‌گویند، مانند تزیین الحاقی، نماسازی سنگی یا آجری،کاشیکاری و گچبری.

پدیدار شناسی نمای ساختمان‌های مسکونی

توقعات از نما به گفتهٔ هارالد دیلمان و همکارانش از نما چهار عملکرد انتظار می‌رود:

حفاظت
ایجاد ارتباط
معرفی
جزیی از یک فضای شهری
نما به عنوان محافظ

اولین و قدیمی ترین وظیفه‌ای که نما به عهده دارد، وظیفهٔ محافظت از انسان‌ها در مقابل تهدیدهای بیرونی است. انسان برای حفاظت خود در برابر عوامل جوی و اقلیمی از یک طرف و حیوانات موذی و انسان‌های مزاحم از طرف دیگر، فضایی به نام خانه را برای خود ایجاد کرد.

تا زمانی که خانه برای ساکنان آن نقش حفاظ را بر عهده داشت و آن را برای محافظت خود در برابر تهدیدهای بیرونی می‌خواستند، نماسازی مفهومی نداشت. ساختمان‌های مسکونی دیوارهای محکم و یکپارچه‌ای محصور شده بودند که با حداقل نفوذی به بیرون بدنه تشکیل یک فضای عمومی را می‌دادند و نما سازی برای ساختمان‌های مسکونی به مفهوم امروز آن نبود. چون نمای ساختمان حداقل منفذ را به بیرون داشت جلوی باد و باران، گرما و سرما و نفوذ عوامل حیوانی و انسانی را می‌گرفت، ولی ساختمان را از نور و تهویه لازم محروم می‌کرد. رفته رفته نیاز به این مواهب بیشتر شد و در نتیجه ایجاد روزنه در دیواره افزایش یافت، نیاز به پوستهٔ سومی برای حفاظت بیشتر شد.

برای این منظور انسان دیواری دور تا دور خانه و آبادی خود کشید. این دیوار گسترش فضاهای مسکونی در داخل "چهار دیواری اختیاری" و بدون پنجره به فضای عمومی را به دنبال داشت. همچنین افزایش تعداد واحدهای مسکونی به تراکم در داخل باروری شهر یا روستا انجامید.[۱] خانه‌ها درون گرا طراحی شدند و آبادی‌ها، تمرکز گرا و حول یک فضای اجتماعی میدان گونه به نام محل تجمع با گوشه نگاهی به تاریخ تمدن‌های نخستین، از چین و هند(موهنجودارو)گرفته، تا ایران،میان رودان(بین‌النهرین)،مصر،یونان و روم به درونگرایی خانه‌های مسکونی پی می‌بریم.

درون گرایی یکی از اصول معماری در خانه سازی کشورهای مسلمان نشین است ولی ابداع و ره آورد اسلام نبوده و فقط توسط آن تثبیت و ماندگار شده است. چنانکه میدانیم با ظهور اسلام در ساختمان سازی و معماری ابداع قابل توجهی نشد بلکه اسلام از معماری ادوار قبل در ساختن مساجد استفاده کرد.[۳] جالب توجه آنکه نه تنها خانه‌های یونان و روم باستان درونگرا و حول یک حیاط مرکزی شکل گرفته‌اند، بلکه ویلاهای روم و کوشک‌های تمدن‌های دیگر که چهار جبهه یا چهار نما بودند، در پشت دیواری بلند از دید و دستبرد غریبه‌ها حفاظت می‌شدند. تک کلبه‌های بسیار ابتدایی و ساده مستقر در مزارع اروپایی، یا برخی ساختمان‌های عمومی تک افتاده در شهرها و روستاها، تنها نمونه‌هایی از ساختمان‌های برونگرای قرون وسطی در غرب هستند.

قاعدهٔ برونگرایی را نمی‌توان به معماری بناهای عمومی همهٔ تمدن‌ها و اعصار نسبت دهیم. زیرا هم مصریان و هم تمدن‌های میان رودان و ایران باستان پیرامون معابد خود بارویی ستبر و بلند می‌کشیدند. آنها در برابر معابد صخره‌ای خود هم حیاطی به عنوان حصار ایجاد می‌کردند. ولی یونانی‌ها و تاحدی رومی‌ها، معبدهای خود را با الگو گرفتن از کلبه‌های چوبی به صورت منفرد بنا می‌نمودند این نیز در حالیست که آنها هم با ایجاد مفصلی بین فضای بسته و باز ردیف ستون‌هایی، جهت ایجاد فضایی نیمه باز می‌ساختند که به سختی می‌توان معنای امروزی "نما" را به آنها نسبت داد.[۱]

بسیاری تصور می‌کنند که اطراف کلیساهای اروپایی سبک رمانسک تا رنسانس باز بوده و دارای چهار نما می‌باشند ولی آنها نیز دارای یک یا دو جبههٔ باز بودند. کلیسای آنان نیز مانند مساجد شیعیان، از اطراف به بافت مسکونی و شهری متصل بود. کامیلوزیته با برداشت آماری خود از ۲۵۵ کلیسای شهر رم، ثابت کرده است که ۱۱۰ کلیسا از سه طرف،۹۶ کلیسا از دو طرف و فقط ۶۶ کلیسا از هیچ جبهه به بافت شهری متصل شده‌اند. این ۶ کلیسا جدید یا متعلق به کلیسای پروتستان بوده است که بعد از قرن هفدهم ساخته شده‌اند. موریس در کتاب تاریخ شکل شهر خود می‌گوید که کلیساها صحن یا جلو خانی مستقل به نام پارویس در جلوی سردر خود داشتند برای همین نمای اصلی آنها فقط برای مراجعین قابل مشاهده بود.

نما به عنوان رابط

با آنکه نما وظیفه داشت حایلی بین انسان و تهدیدهای خارجی باشد، ولی می‌بایست نقش ارتباط میان درون و بیرون، خصوصی و عمومی، خلوت و شلوغ، مصنوعی و طبیعی را ایفا کند. انسان نیاز به نور و تهویه داشت و محتاج ارتباط با طبیعت و جامعه بود. او می‌خواست گذر زمان و تغییر و تحولات جامعه را دنبال کند. برای همین نما تبدیل به رابط میان درون و بیرون شده، باید ورود نور، هوا و میهمان را به داخل تامین کرده، امکان دید خوبی را به بیرون ایجاد می‌کرد. روزنه‌ها (در و پنجره‌ها) که عنصری از نما بودند این نقش را به عنوان رابط فیزیکی و بصری به عهده گرفتند.

در طول تاریخ اروپا پنجره به عنوان قابی برای دیدن منظرهٔ بیرون نقش خود را ایفا می‌کرد. اما تبدیل پنجره به عنوان رابط بصری میان فضای بیرون و درون مشکل دیگری را به همراه داشت و آن اینکه پنجره مهم ترین عنصر انتقال مزاحمت‌ها از فضای بیرونی (سر و صدا و مشرفیت به ویژه برای طبقهٔ همکف) بود. برای همین تمهیداتی در جهت اینکه ساکن بتواند ببیند بدون آنکه دیده شود اندیشیده شد. محدودیت‌های فنی و نبود مصالح مدرن باعث شد ابعاد پنجره‌ها در حد متعالی باقی بماند. ولی برای حل معضل مشرفیت ارتفاع کف پنجره به وسیله کرسی چینی ساختمان بالا کشیده شد، انواع شبکه و نرده اختراع شد و در نهایت فضاهای بلافاصل طبقه‌های همکف به کاربری‌های غیر مسکونی تبدیل شد. آنچه که باعث شد در اوایل قرن بیستم، پنجره‌ها بزرگتر و جداره‌ها شفاف تر گردند از یک طرف نیاز به نور بیشتر و تهویه بهتر و از طرف دیگر امکان تولید سطوح بزرگتر شیشه در قرون نوزدهم بود.

شفافیت

شفافیت که یکی از اصول خرد گرایی و یک شعار سیاسی اجتماعی زمان بود، به معماری انتقال یافت و مفاهیم "سبکی" و "شفافیت" ارکان اصلی زیبایی شناسی نو گرا شدند. صلابت و شکوهی که از گذشته به ارث رسیده بود و در نماها متبلور می‌گشت، از نظر سیاسی و فرهنگی زیر سؤال رفت و یکی از نقاط ضعف معماری و شهر سازی گذشته معرفی گردید. شعارهای عدم استفاده از تزیین و بی پیرایگی مزید بر علت شده، پنجره‌های سراسری را رواج داد.

منظور معماران نوگرای نسل اول از شفافیت صرفا " آن طرفش پیدا بودن" یک جنس؛ برای ایجاد رابطهٔ بصری میان درون و بیرون نبود. کالین رو نشان می‌دهد که منظور از شفافیت خیلی بیشتر از آن چیزی بود که معماران نوگرای دههٔ پنجاه و شصت میلادی از آن برداشت می‌کردند. او می‌گوید"شفافیت، همیشه در جایی اتفاق می‌افتد که در فضاها و محل‌هایی با دو یا چند سطح چند سطح چند معنایی قابل ربط باشند." او کارهای لوکوربوزیه را تحلیل کرد و نشان داد که تا چه حد ارتباط بین سطوح عمودی و افقی تنوع دارد. این‌ها مواردی هستند که هر کدام ایجاد شفافیت فضایی می‌کنند.

در مقابل این جامعه گرایی نسبی لوکوربوزیه، وارثان معماری نوگرا به ایجاد"شفافیت توسط دیوار شیشه‌ای"بسنده کردند. برای ویلاهای مستقر در محوطهٔ سبز، نماهای شیشه‌ای می‌توانست رابط مناسبی مبان درون و بیرون باشد ولی این نماهای شیشه‌ای برای مجتمع‌های مسکونی آپارتمانی غیرقابل استفاده بود زیرا نمای شیشه‌ای صرفا رابطهٔ بصری را تامین می‌کرد و مشکل تهویه فضاهای درونی تنها با کمک ابزارها و دستگاه‌های پیچیده فنی حل می‌شد. ایدهٔ "شفافیت کامل"مناسب نوع و عملکرد خاصی از ساختمان مانند فضاهای تجاری و اداری بود و در شرایط اقلیمی ویژه‌ای مانند و اروپای شمالی و مرکزی قابل استفاده بود. ولی این راه حل هزینه بر و مستلزم دقت زیادی بود. پیامد دیگر تمسک به شفافیت برای تامین نور، هوا، فضای سبز و استفاده از شیشه‌های سراسری این بود که پوسته‌های "ماده زایی" شده شیشه‌ای حتی اگر می‌توانستند تداوم زندگی داخل و خارج ساختمان را تامین کنند، تعامل بین توده و فضا، نقش و زمینه فضای مثبت و منفی را از بین می‌برد. آنچه که با عملکرد محافظتی نما تضاد داشت تبدیل نما به پوسته‌ای نازک بود. برای همین در سال‌های هفتاد و هشتاد میلادی عکس العمل شدید میان ساکنان در این مورد معماران را به تجدید نظر جدی مجبور کرد.

ارتباط درون و بیرون که دو جهان و دو حال و هوای متفاوت را تداعی می‌کنند آنقدر مهم بود که باعث شد هم ورودی و پنجره و هم نما نیز در ذهن انسان نقش یک مفصل را بازی کرده و هرکدام از آنها تبدیل به مکانی خاص گردند. در اروپا، فرایند تقویت درون و بیرون سیری پیوسته و روبه افزایش داشت و بعد از عکس العمل شدید ساکنین دوباره متعادل شد.[۱]

نقش نما به عنوان رابط در ایران

در ایران تا اواخر قرن نوزدهم، خانه‌های مسکونی، برای ایجاد این ارتباط فقط از حیاط مرکزی (فضای خصوصی) بهره می‌گرفتند و "ساختمان نیز مانند نابینایی که نگاهش به بیرون مسدود است به درون توجه دارد" از اواخر قرن نوزدهم میلادی، رویکرد معماران ایرانی نسبت به خانه مسکونی تغییر کرد و ایرانی‌ها از اروپایی‌ها الگو گرفتن و در حاشیه خیابان‌های ساخت جدید، ساختمان‌های مسکونی برونگرا شروع به شکل گیری کرد. این گرایش با فرهنگ درونگرای ساکنین تضاد داشت و ساکنین خانه‌ها زندگی و حریم خصوصی خود را پشت پرده‌های ضخیم یا کرکره پنهان می‌کردند. سال‌های چهل و پنجاه هجری اوج شفاف کردن نمای جنوبی خانه‌ها بود و پنجره‌های شیشه‌ای سراسر نمای رو به حیاط را پوشاند، ولی ساکنان خانه با فضای بیرونی ارتباط نداشتند و باز هم زندگی خود را در پشت پرده‌های ضخیم و کرکره‌های فلزی ادامه دادند. انتقال گرما و سرمای فراوان به درون واحد مسکونی تنها دستاورد این پنجره‌ها بود. در سال‌های اخیر به علت توجه بیشتر به مسائل اقلیمی و از مد افتادن آنها پنجره‌ها دوباره کوچک شده و به تعادلی نسبی نزدیک شده‌اند

نما به عنوان یک معرف

نما تنها وظیفهٔ حفاظ و یک رابط درون و بیرون باقی نماند. از زمانی که لباس فرد معرف شخصیت وی پنداشته شد، خانه نیز به مثابه "لباس دوم " می‌بایست، معرف شخصیت، ارج و مقام اجتماعی مالک خود باشد."در معماری غرب نما یا فاساد دارای حالت نمایش است؛ بدان صورت که در همان وهلهٔ اول کسی را که پشت آن زندگی می‌کند، نشان می‌دهد. همه چیز معرف و نشانهٔ شخصیت خانوادگی است، همه چیز طبقهٔ اجتماعی و مالکیت صاحبخانه را نشان می‌دهد.[۵]

انتخاب فرم چهارگوش در ساختمان باعث شد که ساختمان‌ها دارای جهت شوند. فرم سقف شیب دار و جهت‌های بالقوه گسترش ساختمان، باعث گردید تا انسان غربی از چهار نمای بالقوه یکی را که دارای جبه‌ای با اهمیت تر و امکان مشاهده و دسترسی بهتر بود اصلی و جبههٔ مقابلش را دیوار پشتی یا جبهه پسین نامیده، دو بر دیگر را در صورتی که به بافت متصل نمی‌شد جبههٔ فرعی محسوب کند. در اروپا جبههٔ اصلی را "فاساد" به معنای چهره نامیدند. "این واژه ریشهٔ لاتین دارد ولی از اواخر قرون وسطی متداول شد."

از این زمان ظاهر ساختمان که در برخی مواقع طبقهٔ همکف آن را یک مغازه اشغال می‌کرد و صاحب مغازه در پشت وبالای آن زندگی می‌کرد می‌بایستی چهره‌ای مشتری پسند داشته و معرف شخصیت مالک خود باشد. در حالیکه رسم خودنمایی معمار هنوز متداول نشده بود، بنّا با سلیقه و مهارت خود سعی در بهبود کیفیت فاساد می‌نمود. به همین دلیل ساختمان‌ها، همزمان با ت

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 


:: برچسب‌ها: نمای ساختمان و اصول طراحی و ساخت آن,نما,نمای ساختمان,طراحی نما,انواع نما,نمای سازه,نمای سنگی,نمای کامپوزیت,نمای شیشه ای,نمای آجری ,
:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی محمد
شناخت-باغهای-ایران
شناخت باغهای ایران
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 150
حجم فایل: 22293
قیمت: 6000 تومان

بخشی از متن:
 
مقدمه. 5
استقرار باغهای ایرانی.. 7
باغهای ثبت شده در فهرست آثار ملی.. 8
تاریخچه. 11
واژه‌شناسی.. 13
عمارت باغ ارم- شیراز. 13
بررسی اولین چهار باغ. 14
الگوی چهار باغ ایرانی.. 14
الف- علل ساخت باغ‌های بین‌النهرین. 14
ب- مفاهیم موجود در پاسارگاد. 14
هندسه. 15
گونه درختان. 16
گلها در باغ. 16
باغ – فرش ایرانی. 16
بازتاب باغ در فرش ایران. 17
پردیس در بستر معماری و فرش ایران. 18
میراث جهانی.. 19
استان اصفهان. 19
استان فارس.. 19
استان قزوین. 20
استان کرمان. 20
استان خراسان جنوبی. 20
استان خراسان رضوی.. 20
استان کهگیلویه و بویراحمد. 21
استان سمنان. 21
استان مازندران. 21
استان تهران. 21
استان همدان. 21
استان یزد. 21
بیرون از مرزهای فعلی ایران. 22
نگارخانه. 22
باغهای ثبت شده در فهرست آثار ملی.. 22
باغ ایرانی.. 28
معماری باغ های ایرانی.. 31
باغ های جهانی ایران. 35
باغ فین کاشان. 44
باغ شازده‌های قاجاری.. 86
زیره‌ای در بهشهر. 88
چهلستون چهل پنجره 89
باغ اکبریه محل سکونت، پذیرایی و انجام امور دیوانی بود و در لهجه محلی به کلاته سرکار امیر معروف است. از بخش مرکزی باغ اکبریه به عنوان موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی استفاده می‌شود و بخش ساخته شده در دوره پهلوی کاربری اداری دارد. دیگر بخش‌های مجموعه هم امروز تبدیل به سفره‌خانه و چایخانه سنتی شده‌اند. 93

باغ ارم شیراز. 106
ریشه شناسی نام باغ ایرانی. 106
باغ فین کاشان. 107
تاریخچه باغ های ایرانی. 107
بازآفرینی تصویری باغ مخصوص داریوش سوم در تخت جمشید. 108
درفش شهداد. 109
نقش برجسته طاق بستان. 110
پاسارگاد ، یکی از قدیمی ترین باغ های ایرانی. 111
انواع باغ های ایرانی. 113
باغ فین کاشان. 113
خانه بروجردی کاشان. 114
ساختار و معماری باغ ایرانی. 114
باغ ایرانی ده ونک.. 116
کاخ چهلستون. 117
نقش آب در معماری باغ ایرانی. 117
باغ شاهزاده ماهان. 119
فضای سبز باغ ایرانی. 120
باغ نارنجستان در شیراز. 120
باغ ایرانی ده ونک.. 121
انعکاس باغ ایرانی در نقوش فرش ها 121
بزرگترین فرش سنگی جهان در میدان اپیک تبریز. 122
ویدیویی از باغ ایرانی. 123
باغ های مشهور ایرانی در شهرهای مختلف کشور ایران. 123
باغ ایرانی ده ونک.. 124
خانه طباطبایی. 124
باغ فردوس تهران. 125
ثبت در یونسکو. 125
باغ شاهزاده ماهان. 126
باغ های مشهور دنیا با معماری ایرانی. 127
آرامگاه همایون. 128
باغ شالیمار. 128
میراث سمرقند. 139
باغ‌های معلق بابل. 149
استقرار باغهای ایرانی.. 150
پارک ملی سرخه حصار. 152

مقدمه

برای من باغهای ایرانی تنها گل و گیاه و آب و درخت و خشت و عمارت نیست.مساله باغ ها از جنس زمان است ، زمان از یاد رفته ، زمان مرگبار که خیال و خلوت را می آشوبد و دگرگون میکند.باغ های ایرانی نوستالژیست…"
خواندن دست نوشته آنکیدو دارش به همراه شنیدن موسیقی «شبی در باغهای ایرانی» و مشاهده آثار بهروز دارش که هرکدام مانند پازلی همدیگر را یاری میکنند برای هرچه بهتر نشان دادن مفهومی خاص، کم کم تورا همراه میکند، با آنچه که این گروه بزرگ و خلاق ، خواهان بیانش بودند.
در میان کویر،چشمه ای می جوشد و بعد از آن باغی.باغی یاد آور بهشت و یا شاید گٍلٍگیٍ کوچکی از طبیعت برای نباریدن ابرها و نجوشیدن رودها.باغ ایراني پر است از احساسات متفاوت و خاطرات پراکنده ، برای همه ما چیزی است دور و شاید دست نیافتنی .باغ ایرانی در ذهن همه ماست ، برای همه ماست.
میشود در یک روز تعطیل ، برای فرار از ساعتهای کسالت بار ، با دوستی همراه شد و ظهر خلوت یک روز جمعه را در موزه هنرهای معاصر سپری کرد.
با نقاشی ها شروع میشود و چه بجاست نقاشی سهراب سپهری در میان آثار دیگر، تو را به ظهر های گرم تابستان کاشان میبرد و سهراب را میبینی که نقش خیال میزند از درختان جاری در ذهنش. در پس همه بوم ها و رنگ ها و ضربات قلم می توانی خاطره ای دور شاید از کودکی های ساده و یا تصوری از آن همه شکوه در «هشت بهشت» و «گلشن» و «ارم» بیابی.
" با نمایش فیلم «ماهدخت» ساخته شیرین نشاط تو نیز همه دنیا را میبافی و تا شب زمزمه میکنی"سبز میشم،سبز"
در میان فیلم های دیگر«یک روایت ساده» غریب است.خاک بر روی دوربین میریزد و تو نیز در زیر ریزش آن دفن میشوی، و یا جزئی از باغی متروک.
کیارستمی ، میبردت در میان چنار های بلندٍ سر به آسمان سايیده ،آینه ای در برابرت قرار میدهد و از تو در میان«باغ بی برگی» ابدیتی میسازد.
میشود مانند هنرمندان گروه سی _ که سرشارند از فکر ها و ایده ها_ خود را در میان نگارگری و شعر و سرو معلق ببینی و یا «سکوت زرد زرد نرگس» که حضور کلاغ ها و آن نوای آرام ، پر رنگ تر ، میکندش را تجربه کنی.
« باغ سیمرغٍ » پرویز تناولی ، تلنگر میزند بر ذهن ، برای به یاد آوردن آرزویٍ دورٍ پرندگانٍ در قفس، و« تابٍ آب»
با عکس های محمد رضا جوادی ظهر جمعه ای است برایت در کنار حوض فیروزه ای.
موزه سرشار است، سرشار از یک باغ به تمام معنا ایرانی که تا نیمه پاییز میتوانی آن را در تابستان و بهار به تماشا بنشینی .حیف است روزمرگی ها این فرصت را نیز ، در میان خود گم کنند

باغ‌های مُعَلق بابـِل باغ‌هایی تاریخی بودند که گفته می‌شود حدود 600 پ.م در شهر بابل (عراق امروزی) ساخته شده بودند. باغ‌های معلق بابل جزو عجایب هفتگانه جهان بشمار می‌آیند.

این باغها بنا به نظر بسیاری از تاریخدانان و پژوهندگان توسط بُخت‌النصر (Nebuchadnezzar) شاه بابل در سده 600 پیش از میلاد برای همسر ایرانی‌اش امتیس

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 


:: برچسب‌ها: شناخت باغهای ایران,باغ,باغهای ایران,باغهای قدیمی,انواع باغها,باغهای گردشگری,تاریخچه باغهای ایران,باغهای جهانی ,
:: بازدید از این مطلب : 260
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی محمد
پاورپوینت-زلزله-و-اصول-بهسازی-لرزه-ای
پاورپوینت زلزله و اصول بهسازی لرزه ای
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: pptx
تعداد صفحات: 120
حجم فایل: 17133
قیمت: 8000 تومان

بخشی از متن:

ایران کشوری است لرزه خیز که بر روی کمربند لرزه ای آلپ – هیمالیا قرار گرفته است. کشور ما همواره در طول تاریخ، شاهد زلزله‌هایی نیرومند بوده و همواره خسارتهای جانی و مالی زیادی را این پدیده طبیعی متحمل شده است. تجربه زلزله‌های گذشته در ایران بیانگر این نکته است که مهم ترین عامل بروز خسارت‌های فراوان اقتصادی و تلفات انسانی آسیب پذیری بالای ساختمان‌ها و تاسیسات زیربنایی می‌باشد و در این میان با توجه به حجم گسترده ساختمان‌های بنایی و وجود ضعف‌های فنی و اجرایی در آنها، می توان عامل اصلی بروز خسارت در زلزله را آسیب پذیری بالای ساختمان های بنایی عنوان کرد. این در حالی است که تجربه همین زلزله‌ها نشان می‌دهد که ساختمان‌های با مصالح بنایی که حداقل‌های ضوابط آیین نامه‌ای را رعایت نموده‌اند، رفتار بسیار مناسبی از خود نشان داده‌اند. ولی متأسفانه حجم ساختمان‌های ساخته شدۀ مطابق استاندارد در مقابل ساختمان‌های غیر استاندارد زیاد نیست و ساختمان‌های مهم زیادی همچون مدارس، مساجد و غیره وجود دارند که ضوابط استاندارد ۲۸۰۰ را برآورده نمی‌سازند و نیاز به بهسازی دارند. از طرفی فصل هفتم دستورالعمل بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های موجود (نشریه شماره ۳۶۰) که به بهسازی ساختمان‌های مصالح بنایی پرداخته، بسیار مختصر و بر مبنای تنش مجاز بوده و همخوانی چندانی با سایر فصول این دستورالعمل که بر مبنای روش عملکردی است، ندارد. در این راستا، با کار و تلاش مستمر و بهره گیری از آیین‌نامه‌ها و استانداردهای مختلفی همچون FEMA ،ASCE و آیین نامه هند و تشکیل جلسات متعدد با حضور جمع کثیری از صاحبنظران و متخصصین این امر و استفاده از نظرات داوری اساتید فن، «دستورالعمل بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های بنایی غیرمسلح» تهیه و ارایه گردید. در این دستورالعمل، پس از بیان کلیات، محدوده کاربرد و مراحل ارزیابی آسیب پذیری به ارزیابی وضعیت موجود و تعیین مشخصات مصالح پرداخته شده است. سپس روش ارزیابی کیفی آسیب پذیری شامل روش‌های سریع و تفصیلی بیان شده است. در ادامه، روش ارزیابی کمی آسیب پذیری شامل روش‌های تحلیل، تعیین سختی و مقاومت اجزاء و معیارهای پذیرش آمده و در نهایت، برخی راهکارهای بهسازی شامل بهسازی کلی و موضعی به همراه جزئیات آن‌ها، تشریح شده است.

در این دستورالعمل، سعی شده تا حد ممکن شرایط کشور مدنظر قرار گیرد. با این وجود، به علت پیچیدگی‌های رفتاری مصالح بنایی و عدم انجام آزمایشات کافی و متعدد در کشور، جهت شناخت رفتار مصالح بنایی متداول در ایران، جای تحقیقات و فعالیت بیشتر در این زمینه وجود دارد در نتیجه، کار حاضر خالی از ایراد نبوده و امید است با مطالعات بیشتر در این خصوص، در آینده شاهد سازگاری بیشتر آن با شرایط کشور باشیم.

دانلود دستورالعمل تحلیل آسیب پذیری و بهسازی لرزه ای ساختمانهای بنایی غیر مسلح موجود | نشریه ۳۷۶ | ۴٫۶MB

ضوابط این نشریه برای بهسازی ساختمان‌های با مصالح بنایی غیر مسلح، شامل کلافدار و بدون کلاف است. در این نوع ساختمان‌ها تمام یا قسمت عمده بارهای قائم و جانبی که توسط دیوارهای آجری یا بلوک سیمانی یا سنگی تحمل می‌شود، کاربرد دارد. بناهای خشتی و بناهای خاص از جمله بناهای تاریخی، مشمول ضوابط این نشریه نمی‌شوند.

از آنجا که این نشریه بر مبنای اصول عملکردی است، برای کلیه ساختمان‌های بنایی غیر مسلح کاربرد دارد. استفاده از این نشریه برای ان دسته از ساختمان‌های بنایی غیر مسلح که هدفی بالاتر از هدف بهسازی مبنا را نیاز دارند یا بیش از سه طبقه توصیه می‌شود.

مراحل ارزیابی آسیب پذیری

ارزیابی آسیب پذیری، اولین گام در انجام مطالعات بهسازی است. در این گام، نواقص ساختمان مشخص می‌شود و سپس با استفاده از روش‌های بهسازی این نواقص برطرف می‌شوند. مراحل انجام ارزیابی آسیب پذیری به شرح زیر است.

گردآوری اطلاعات اولیه

بازرسی وضعیت موجود

ارزیابی کیفی آسیب پذیری

ارزیابی کمی آسیب پذیری

بعد از انجام ارزیابی‌های کیفی و کمی آسیب پذیری و مشخص شدن دقیق ضعف‌ها، بایستی برای رسیدن به سطح عملکرد مورد نظر، ساختمان بهسازی شود. برخی از راهکارهای بهسازی ساختمان‌های بنایی غیرمسلح در فصل ۵ ارائه شده است.

راهکارهای بهسازی

برای انجام بهسازی لرزه‌ای ساختمان، می‌توان عناصر موجود در سیستم سازه‌ای آن را تقویت و المان‌های دیگری به این سیستم اضافه کرد. به طوری که، مقاومت جانبی و شکل پذیری ساختمان افزایش یابد. بنابراین، راه کارهای ارائه شده برای بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های بنایی غیرمسلح را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم کرد.

روش‌های بهسازی کلی
روش‌های بهسازی موضعی
در هر حال، برای بهسازی لرز‌ه‌ای و ترمیم ساختما‌ن‌های بنایی موجود، به منظور کاهش آثار ناشی از نیروهای زلزله، اصول زیر باید رعایت شود.

مصالح مورد استفاده بایستی از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده و حتی المقدور با مصالحموجود متجانس باشد.
وزن سازه با برداشتن عناصر سنگین فوقانی کاهش داده شود.
سیستم فونداسیون باید بار نهایی سازه را به نحو مطلوب به زمین منتقل کند.
دیوارها باید کاملاً با یکدیگر درگیر و به هم بسته شوند. کف‌ها باید به خوبی به دیوارها متصل شوند، تا از شکست خارج صفحه‌ای آن‌ها جلوگیری شود.
دیوارهای سازه باید در هر دو جهت عمود بر هم در ساختمان به صورت یکنواخت توزیعشوند. فاصله بین مرکز جرم و مرکز سختی ساختمان با اضافه کردن دیوارهای جدید کاهش داده شود. با این عمل آثار نامطلوب پیچش در ساختمان کاهش پیدا می‌کند.
سیستم سقف باید دارای انسجام کافی باشد و به نحو مطلوب به دیوارهای سازه‌ای متصل شده باشد.
عناصر غیرسازه‌ای باید به طور کامل و به نحو مطلوب به سیستم ساز‌ه‌ای متصل شوند.
بهسازی کلی

در بهسازی کلی ساختمان، روش یا روش‌هایی به صورت کلان جهت ارتقای مقاومت کلی ساختمان درنظر گرفته می‌شود. برای مثال، در روش بهسازی کلی می‌توان از سیستم‌های جداساز لرزه‌ای یا تکنیک‌هایی که باعث بالابردن مقاومت ساختمان می‌شود، بهره جست. در صورتی‌ که نواقصی در اجزای سازه وجود داشته باشد، لازم است این نواقص با استفاده از روش‌های موضعی برطرف شود.

منبع : خبرگزاری شبستان ۱۳۹۲/۰۱/۰۵

ایران از جمله کشورهای زلزله‌خیز جهان است. با وجود این واقعیت، متأسفانه بخش عظیمی از مساجد کشور بر اساس ضوابط فنی استوار نیستند. این در حالی است که ساختمان مسجد باید سرمایه، هویت و فرهنگ ملی و مذهبی کشور باشد. استحکام و مقاوم‌سازی ساخت ‌و سازها در کشور باید اولویتی ویژه در برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های کلان مسئولان اجرایی پیدا کند.
بعد از زلزله بم و فجایعی که برای مردم این منطقه پیش آمد دوباره بحث مقاوم‌سازی سخن روز همه مسئولان و حتی مردم شد و تعمیر، مرمت و مقاوم‌سازی ساختما‌ن‌های قدیمی مدنظر قرار گرفته شد ولی نکته‌ نگران‌کننده این است که متأسفانه حتی بعد از وقوع زلزله‌های اخیر همچنان ساختمان‌های خصوصی، عمومی، آموزشی و دولتی‌ای احداث می‌شود که در آنها همه ضوابط محاسباتی برای مقاوم‌سازی در برابر زلزله به طور اصولی و صحیح اجرا نمی‌شود.
به هر حال مسئله مقاوم‌سازی در هر دو زمینه یاد شده (ساختمان‌های قدیمی و بافت‌های فرسوده یا ساختمان‌های جدید و نوساز) مطرح است. در این میان، ساختمان‌های عمومی اولویت و اهمیت بیشتری دارند زیرا آنها در گروه ساختمان‌های درجه یک قرار می‌گیرند و تعداد کاربران‌شان بسیار بیشتر است. ساختمان مسجد هم به دلیل عمومی‌بودن و هم با توجه به معیارها و ارزش‌های دینی و مذهبی اهمیت بسیار زیادی دارد و در بحث مقاوم‌سازی جایگاهی ویژه پیدا می‌کند. رویکرد ما در این مقاله بهینه‌سازی لرزه‌ای و راهکارهای ایمن‌سازی ساختمان مساجد کشور است.
مراحل بهسازی لرزه‌ای ساختمان مساجد
با توجه به مراحل بهسازی لرزه‌ای که در دستورالعمل پژوهشکده زلزله‌شناسی نشان داده شده است، مراحل بهسازی لرزه‌ای ساختمان مساجد به این چهار مرحله تقسیم می‌شود:
مرحله اول: این مرحله به اولویت‌بندی ساختمان‌های مساجد مربوط است یعنی باید با توجه به معیارهای موجود، ساختمان مساجد را با اولویت برای بهسازی دسته‌بندی کنیم.
مرحله دوم: قبل از بهسازی لرزه‌ای باید ویژگی‌های ساختمان مسجد مورد نظر به طور دقیق بررسی شود. مشخصات اجزای معماری و اجزای سازه‌ای، میزان خطرهای لرزه‌ای و ژئوتکنیک ساختگاه و نتایج ناشی از ارزشیابی مقدماتی لرزه‌ای از ویژگی‌های ساختمان است که باید بررسی شود. سپس باید اطلاعات ساختمان مسجد مورد نظر جمع‌آوری شود، اطلاعاتی نظیر پیکربندی، سیستم سازه‌ای، مشخصات مصالح، ساختمان‌های مجاور و ساختگاه. پس از جمع‌آوری اطلاعات برای سطح عملکرد انتخابی، نیاز یا عدم نیاز ساختمان به بهسازی مشخص می شود.
مرحله سوم: در صورتی که تشخیص داده شد ساختمان مسجد با توجه به سطح عملکردی که دارد از نظر سازه‌ای مناسب نیست باید آن را بهسازی کرد. در این مرحله گزینه‌های مناسب برای بهسازی باید بررسی شود و با توجه به ملاحظات اقتصادی و اجرایی بهترین گزینه انتخاب شود.
مرحله چهارم: پس از تصویب طرح بهسازی و تهیه نقشه‌های اجرایی، مرحله بهسازی شروع می‌شود.
کاهش خسارت‌های ناشی از زلزله در ساختمان‌ها از دو جنبه درخور بررسی است: از یک سو توجه به مسئله ایمنی در ساختمان‌های مساجد در حال احداث زیرا با اینکه در موقعیت کنونی توجه به خطر زلزله امری بدیهی و اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد ولی کاستی‌ها و نقص‌های شدیدی در این زمینه وجود دارد و در عمل فاصله فراوانی با استانداردهای جهانی داریم. از سوی دیگر به دلیل اینکه تعداد زیادی از ساختمان‌های مساجد در حال احداث از سوی اسکلت‌سازی فلزی است، ایمنی آنها بیش از هر چیز به کیفیت جوش کاری‌ها بستگی دارد اما فقدان کارگران ماهر یکی از علل مهم دور بودن از موازین فنی و اصول ایمنی در ساخت‌و‌سازهای جدید است.
بدین‌ترتیب‌، لازم است بر رعایت استانداردها در ساخت‌وسازهای جدید نظارت کافی شود زیرا مسامحه در نظارت و رعایت‌نکردن استانداردهای ساخت و جوشکاری موجب اضافه‌شدن انبوه ساختمان‌های غیراستاندارد می‌شود. مسئله بعدی بهسازی لرزه‌ای (مقاوم‌سازی) یا هماهنگ‌سازی ساختما‌ن‌های مساجد موجود است که در سال‌های اخیر در دستور کار دولت هم قرار گرفته است.

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 


:: برچسب‌ها: زلزله و اصول بهسازی لرزه ای,زلزله,بهسازی لرزه ای,راهکارهای بهسازی,بهسازی سازه ای و مقاوم سازی ساختمان,مفهوم بهسازی لرزه ای ,آسیب های لرزه ای سازه,آسيب لرزه اي ساختمانها ,
:: بازدید از این مطلب : 223
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی محمد
پاورپوینت-آسیب-های-زلزله-در-ساختمان
پاورپوینت آسیب های زلزله در ساختمان
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: pptx
تعداد صفحات: 60
حجم فایل: 3338
قیمت: 7000 تومان

بخشی از متن:

کاهش خسارت‌های ناشی از زلزله در ساختمان‌ها از دو جنبه درخور بررسی است: از یک سو توجه به مسئله ایمنی در ساختمان‌های مساجد در حال احداث زیرا با اینکه در موقعیت کنونی توجه به خطر زلزله امری بدیهی و اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد ولی کاستی‌ها و نقص‌های شدیدی در این زمینه وجود دارد و در عمل فاصله فراوانی با استانداردهای جهانی داریم. از سوی دیگر به دلیل اینکه تعداد زیادی از ساختمان‌های مساجد در حال احداث از سوی اسکلت‌سازی فلزی است، ایمنی آنها بیش از هر چیز به کیفیت جوش کاری‌ها بستگی دارد اما فقدان کارگران ماهر یکی از علل مهم دور بودن از موازین فنی و اصول ایمنی در ساخت‌و‌سازهای جدید است.
ایران کشوری است لرزه خیز که بر روی کمربند لرزه ای آلپ – هیمالیا قرار گرفته است. کشور ما همواره در طول تاریخ، شاهد زلزله‌هایی نیرومند بوده و همواره خسارتهای جانی و مالی زیادی را این پدیده طبیعی متحمل شده است. تجربه زلزله‌های گذشته در ایران بیانگر این نکته است که مهم ترین عامل بروز خسارت‌های فراوان اقتصادی و تلفات انسانی آسیب پذیری بالای ساختمان‌ها و تاسیسات زیربنایی می‌باشد و در این میان با توجه به حجم گسترده ساختمان‌های بنایی و وجود ضعف‌های فنی و اجرایی در آنها، می توان عامل اصلی بروز خسارت در زلزله را آسیب پذیری بالای ساختمان های بنایی عنوان کرد. این در حالی است که تجربه همین زلزله‌ها نشان می‌دهد که ساختمان‌های با مصالح بنایی که حداقل‌های ضوابط آیین نامه‌ای را رعایت نموده‌اند، رفتار بسیار مناسبی از خود نشان داده‌اند. ولی متأسفانه حجم ساختمان‌های ساخته شدۀ مطابق استاندارد در مقابل ساختمان‌های غیر استاندارد زیاد نیست و ساختمان‌های مهم زیادی همچون مدارس، مساجد و غیره وجود دارند که ضوابط استاندارد ۲۸۰۰ را برآورده نمی‌سازند و نیاز به بهسازی دارند. از طرفی فصل هفتم دستورالعمل بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های موجود (نشریه شماره ۳۶۰) که به بهسازی ساختمان‌های مصالح بنایی پرداخته، بسیار مختصر و بر مبنای تنش مجاز بوده و همخوانی چندانی با سایر فصول این دستورالعمل که بر مبنای روش عملکردی است، ندارد. در این راستا، با کار و تلاش مستمر و بهره گیری از آیین‌نامه‌ها و استانداردهای مختلفی همچون FEMA ،ASCE و آیین نامه هند و تشکیل جلسات متعدد با حضور جمع کثیری از صاحبنظران و متخصصین این امر و استفاده از نظرات داوری اساتید فن، «دستورالعمل بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های بنایی غیرمسلح» تهیه و ارایه گردید. در این دستورالعمل، پس از بیان کلیات، محدوده کاربرد و مراحل ارزیابی آسیب پذیری به ارزیابی وضعیت موجود و تعیین مشخصات مصالح پرداخته شده است. سپس روش ارزیابی کیفی آسیب پذیری شامل روش‌های سریع و تفصیلی بیان شده است. در ادامه، روش ارزیابی کمی آسیب پذیری شامل روش‌های تحلیل، تعیین سختی و مقاومت اجزاء و معیارهای پذیرش آمده و در نهایت، برخی راهکارهای بهسازی شامل بهسازی کلی و موضعی به همراه جزئیات آن‌ها، تشریح شده است.

در این دستورالعمل، سعی شده تا حد ممکن شرایط کشور مدنظر قرار گیرد. با این وجود، به علت پیچیدگی‌های رفتاری مصالح بنایی و عدم انجام آزمایشات کافی و متعدد در کشور، جهت شناخت رفتار مصالح بنایی متداول در ایران، جای تحقیقات و فعالیت بیشتر در این زمینه وجود دارد در نتیجه، کار حاضر خالی از ایراد نبوده و امید است با مطالعات بیشتر در این خصوص، در آینده شاهد سازگاری بیشتر آن با شرایط کشور باشیم.

ضوابط این نشریه برای بهسازی ساختمان‌های با مصالح بنایی غیر مسلح، شامل کلافدار و بدون کلاف است. در این نوع ساختمان‌ها تمام یا قسمت عمده بارهای قائم و جانبی که توسط دیوارهای آجری یا بلوک سیمانی یا سنگی تحمل می‌شود، کاربرد دارد. بناهای خشتی و بناهای خاص از جمله بناهای تاریخی، مشمول ضوابط این نشریه نمی‌شوند.

از آنجا که این نشریه بر مبنای اصول عملکردی است، برای کلیه ساختمان‌های بنایی غیر مسلح کاربرد دارد. استفاده از این نشریه برای ان دسته از ساختمان‌های بنایی غیر مسلح که هدفی بالاتر از هدف بهسازی مبنا را نیاز دارند یا بیش از سه طبقه توصیه می‌شود.

مراحل ارزیابی آسیب پذیری

ارزیابی آسیب پذیری، اولین گام در انجام مطالعات بهسازی است. در این گام، نواقص ساختمان مشخص می‌شود و سپس با استفاده از روش‌های بهسازی این نواقص برطرف می‌شوند. مراحل انجام ارزیابی آسیب پذیری به شرح زیر است.

گردآوری اطلاعات اولیه
بازرسی وضعیت موجود
ارزیابی کیفی آسیب پذیری
ارزیابی کمی آسیب پذیری

بعد از انجام ارزیابی‌های کیفی و کمی آسیب پذیری و مشخص شدن دقیق ضعف‌ها، بایستی برای رسیدن به سطح عملکرد مورد نظر، ساختمان بهسازی شود. برخی از راهکارهای بهسازی ساختمان‌های بنایی غیرمسلح در فصل ۵ ارائه شده است.

راهکارهای بهسازی

برای انجام بهسازی لرزه‌ای ساختمان، می‌توان عناصر موجود در سیستم سازه‌ای آن را تقویت و المان‌های دیگری به این سیستم اضافه کرد. به طوری که، مقاومت جانبی و شکل پذیری ساختمان افزایش یابد. بنابراین، راه کارهای ارائه شده برای بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های بنایی غیرمسلح را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم کرد.

روش‌های بهسازی کلی
روش‌های بهسازی موضعی
در هر حال، برای بهسازی لرز‌ه‌ای و ترمیم ساختما‌ن‌های بنایی موجود، به منظور کاهش آثار ناشی از نیروهای زلزله، اصول زیر باید رعایت شود.

مصالح مورد استفاده بایستی از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده و حتی المقدور با مصالحموجود متجانس باشد.
وزن سازه با برداشتن عناصر سنگین فوقانی کاهش داده شود.
سیستم فونداسیون باید بار نهایی سازه را به نحو مطلوب به زمین منتقل کند.
دیوارها باید کاملاً با یکدیگر درگیر و به هم بسته شوند. کف‌ها باید به خوبی به دیوارها متصل شوند، تا از شکست خارج صفحه‌ای آن‌ها جلوگیری شود.
دیوارهای سازه باید در هر دو جهت عمود بر هم در ساختمان به صورت یکنواخت توزیعشوند. فاصله بین مرکز جرم و مرکز سختی ساختمان با اضافه کردن دیوارهای جدید کاهش داده شود. با این عمل آثار نامطلوب پیچش در ساختمان کاهش پیدا می‌کند.
سیستم سقف باید دارای انسجام کافی باشد و به نحو مطلوب به دیوارهای سازه‌ای متصلشده باشد.
عناصر غیرسازه‌ای باید به طور کامل و به نحو مطلوب به سیستم ساز‌ه‌ای متصل شوند.
بهسازی کلی

در بهسازی کلی ساختمان، روش یا روش‌هایی به صورت کلان جهت ارتقای مقاومت کلی ساختمان درنظر گرفته می‌شود. برای مثال، در روش بهسازی کلی می‌توان از سیستم‌های جداساز لرزه‌ای یا تکنیک‌هایی که باعث بالابردن مقاومت ساختمان می‌شود، بهره جست. در صورتی‌ که نواقصی در اجزای سازه وجود داشته باشد، لازم است این نواقص با استفاده از روش‌های موضعی برطرف شود.

ایران از جمله کشورهای زلزله‌خیز جهان است. با وجود این واقعیت، متأسفانه بخش عظیمی از مساجد کشور بر اساس ضوابط فنی استوار نیستند. این در حالی است که ساختمان مسجد باید سرمایه، هویت و فرهنگ ملی و مذهبی کشور باشد. استحکام و مقاوم‌سازی ساخت ‌و سازها در کشور باید اولویتی ویژه در برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های کلان مسئولان اجرایی پیدا کند.
بعد از زلزله بم و فجایعی که برای مردم این منطقه پیش آمد دوباره بحث مقاوم‌سازی سخن روز همه مسئولان و حتی مردم شد و تعمیر، مرمت و مقاوم‌سازی ساختما‌ن‌های قدیمی مدنظر قرار گرفته شد ولی نکته‌ نگران‌کننده این است که متأسفانه حتی بعد از وقوع زلزله‌های اخیر همچنان ساختمان‌های خصوصی، عمومی، آموزشی و دولتی‌ای احداث می‌شود که در آنها همه ضوابط محاسباتی برای مقاوم‌سازی در برابر زلزله به طور اصولی و صحیح اجرا نمی‌شود.
به هر حال مسئله مقاوم‌سازی در هر دو زمینه یاد شده (ساختمان‌های قدیمی و بافت‌های فرسوده یا ساختمان‌های جدید و نوساز) مطرح است. در این میان، ساختمان‌های عمومی اولویت و اهمیت بیشتری دارند زیرا آنها در گروه ساختمان‌های درجه یک قرار می‌گیرند و تعداد کاربران‌شان بسیار بیشتر است. ساختمان مسجد هم به دلیل عمومی‌بودن و هم با توجه به معیارها و ارزش‌های دینی و مذهبی اهمیت بسیار زیادی دارد و در بحث مقاوم‌سازی جایگاهی ویژه پیدا می‌کند. رویکرد ما در این مقاله بهینه‌سازی لرزه‌ای و راهکارهای ایمن‌سازی ساختمان مساجد کشور است.
مراحل بهسازی لرزه‌ای ساختمان مساجد
با توجه به مراحل بهسازی لرزه‌ای که در دستورالعمل پژوهشکده زلزله‌شناسی نشان داده شده است، مراحل بهسازی لرزه‌ای ساختمان مساجد به این چهار مرحله تقسیم می‌شود:
مرحله اول: این مرحله به اولویت‌بندی ساختمان‌های مساجد مربوط است یعنی باید با توجه به معیارهای موجود، ساختمان مساجد را با اولویت برای بهسازی دسته‌بندی کنیم.
مرحله دوم: قبل از بهسازی لرزه‌ای باید ویژگی‌های ساختمان مسجد مورد نظر به طور دقیق بررسی شود. مشخصات اجزای معماری و اجزای سازه‌ای، میزان خطرهای لرزه‌ای و ژئوتکنیک ساختگاه و نتایج ناشی از ارزشیابی مقدماتی لرزه‌ای از ویژگی‌های ساختمان است که باید بررسی شود. سپس باید اطلاعات ساختمان مسجد مورد نظر جمع‌آوری شود، اطلاعاتی نظیر پیکربندی، سیستم سازه‌ای، مشخصات مصالح، ساختمان‌های مجاور و ساختگاه. پس از جمع‌آوری اطلاعات برای سطح عملکرد انتخابی، نیاز یا عدم نیاز ساختمان به بهسازی مشخص می شود.
مرحله سوم: در صورتی که تشخیص داده شد ساختمان مسجد با توجه به سطح عملکردی که دارد از نظر سازه‌ای مناسب نیست باید آن را بهسازی کرد. در این مرحله گزینه‌های مناسب برای بهسازی باید بررسی شود و با توجه به ملاحظات اقتصادی و اجرایی بهترین گزینه انتخاب شود.
مرحله چهارم: پس از تصویب طرح بهسازی و تهیه نقشه‌های اجرایی، مرحله بهسازی شروع می‌شود.
بدین‌ترتیب‌، لازم است بر رعایت استانداردها در ساخت‌وسازهای جدید نظارت کافی شود زیرا مسامحه در نظارت و رعایت‌نکردن استانداردهای ساخت و جوشکاری موجب اضافه‌شدن انبوه ساختمان‌های غیراستاندارد می‌شود. مسئله بعدی بهسازی لرزه‌ای (مقاوم‌سازی) یا هماهنگ‌سازی ساختما‌ن‌های مساجد موجود است که در سال‌های اخیر در دستور کار دولت هم قرار گرفته است.

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 


:: برچسب‌ها: زلزله و اصول بهسازی لرزه ای,زلزله,بهسازی لرزه ای,راهکارهای بهسازی,بهسازی سازه ای و مقاوم سازی ساختمان,مفهوم بهسازی لرزه ای ,آسیب های لرزه ای ,
:: بازدید از این مطلب : 239
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 مهر 1396 | نظرات ()