|
|
نوشته شده توسط : علی محمد
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: pptxتعداد صفحات: 76حجم فایل: 305قیمت: 7000 تومان
بخشی از متن: این پاورپوینت در مورد مراحل تجزیه و تحلیل سیستم در تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها در 76 اسلاید کامل با افکت مناسب و شامل: مراحل تجزیه و تحلیل سیستم در تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها،سیستم و نگرش سیستمی در تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها،سیستم و نگرش سیستمی،تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها،سیستم چیست ،اجزاء یک سیستم،ترکیب سیستم ،طبقه بندی سیستم ها ،سیستم های باز و بسته ،انواع آنتروپی ،سلسله مراتب سیستم ها از دیدگاه بولدینگ ،سیکل تجزیه و تحلیل ،مرا حل تجزیه و تحلیل سیستمها و...ومنابع می باشد
قسمتی از متن:
ــ سیستم و نگرش سیستمی
اصولاً هر شیء یا پدیدهای که به نوعی دارای حیات و چرخه باشد، سیستم نامیده میشود. استفاده از روش سیستم به عنوان یک روش بهتر برای درک تمام پدیدهها شناخته شده است. این ایده در سال 1937 به وسیلهی «لودویک وون برتالانفی» یک زیستشناس آلمانی ارایه شد. وی نام «نظریهی عمومی سیستمها» را به یک نظم جدید برای فرموله کردن قواعدی که در سیستم به صورت کلی به کار میرود اطلاق نمود.
سه حرکت فکری ساختارنگری، سیبرنتیک و نظریهی اطلاعات موجب گسترش و توسعه نگرش سیستمی شدند. ساختارنگری در زبانشناسی، مردمشناسی و روانشناسی بسیار مطرح است. کلمه سیبرنتیک به معنای هدایت یک کشتی و معنای مجازی آن عمل رهبری یا حکومت کردن است. روششناختی سیبرنتیک به جای تأکید بر علت، هدف را در نظر میگیرد. سیبرنتیک هر چیزی را با ماشین همانندسازی میکند و از یک جنبه به عنوان علم ماشین در نظر گرفته میشود.
از دیدگاه سیبرنتیک برای شناخت ماشینها باید ساختار و موقعیت درونی ماشین در هر لحظه، کنشها و واکنشها با محیط و بالاخره تکامل ماشین در یک مدت زمان را مشخص کرد. برای این منظور باید اندام اثرپذیر از محیط خارج و اندام اثربخش ماشین به محیط خارج از آن را مشخص کرد. ممکن است خروجیها بر ورودیها مؤثر باشند. در واقع معلول ممکن است بر علت تأثیر بگذارد. در این صورت باید حلقهی بازخورد ماشین را مشخص کرد. در بازخورد مثبت واکنش در جهت کنش عمل میکند و در بازخورد منفی مکانیسم بر ضد اثرات دنیای خارج عمل میکند.
ــ تعریف سیستم
لفظ سیستم به مجموعهای از عناصر اطلاق میشود که ورودیهای مشخصی را دریافت نموده و سپس روی آنها پردازش انجام داده و در نهایت خروجیهای معینی را تولید میکند. سیستم مجموعهای است از چندین جزء وابسته به هم که در جهت حصول هدفهای خاص در تعامل با یکدیگر هستند.
در فرهنگ انگلیسی «آکسفورد» یک سیستم به عنوان مجموعه یا گروهی از اشیاء مرتبط یا غیرمرتبط، به نحوی که یک واحد پیچیده را تشکیل دهند و یا ترکیب کلی اجزاء که بر حسب طرح یا برنامهای نظام یافته باشد تعریف شده است. به همین ترتیب فرهنگ زبان انگلیسی «رندومهاس» این تعریف را برای سیستم ارایه داده است: «مجموعه منظم و قابل درکی از حقایق، اصول، نظریهها و امثال آنها در زمینهی خاصی از دانش یا اندیشه».
یک سیستم همواره دارای هدفی مشخص است و به صورت مجزا وجود ندارد. همانطور که هر سیستمی دارای سیتستمهای سادهتری میباشد، خود نیز زیرسیستمی از یک سیستم پیچیدهتر میباشد. یک سیستم با هدف خاص که در آن تقسیم کار، ارتباطات و کنترل وجود داشته باشد را «سازمان» گویند.
دیدگاه سیستمی، به نقل از کتاب «روابط صنعتی» بررسی پدیدهها از طریق در نظر گرفتن کل پدیده است. منظور از کل، مجموعهای است که از به هم پیوستگی یکسری اجزاء که کم و بیش با هم مرتبط هستند و کلیت پدیده را به وجود میآورند میباشد. به طوری که مشهود است این نحوه دید، سنتز جدیدی است از روشهای قیاسی و استقرایی، که محاسن هر یک را داراست و فاقد عیوب هر دوی آنها است. توضیح اینکه در منطق سه نوع حجت وجود دارد: قیاس (Deduction)، استقراء (Induction) و تمثیل (Example). استقراء یعنی قریه به قریه گشتن و در منطق از جزء به کل رسیدن است و قیاس عکس آن.
از تعاریف فوق میتوان نتیجه گرفت که برای شناخت سیستمها در حالت کلی باید عناصر تشکیلدهنده و روابط بین آنها را شناخت. در دیدگاه سیستمی رابطهی بین دو جزء یا دو عنصر رابطهی علت و معلولی تنها نیست بلکه ممکن است عملی دو جانبه باشد. رابطهی تعاملی بین عناصر سیستم علاوه بر علت و معلول ممکن است رابطهی زمانی، رابطهی دو جانبه و رابطهی بازخوردی هم باشد. اصولاً بین عناصر سیستم باید تناسبی برقرار باشد.
کل سیستم چیزی بالاتر از حاصل
شناخت کل سیستم و هدفهای آن تنظیم گزارش پیشنهادی
بررسی و تشخیص مشکلات پیگیری جهت اجرا
انتخاب مهمترین مشکل ارزیابی مجدد روش نو
تعین علل مشکل جرح و تعدیل روش نو
بررسی راه حل های مشکل استقرار روش نو
ارزیابی هر یک از راه حل ها یا روشها
انتخاب روش مناسب
مرحله اول : شناخت مشکل و تبیین آن
مشکل یا مشکلات مربوطه ممکن است از سوی مدیران،
مقامات مسئول سازمانی و یا شخص آنالیست شناسایی گردد
مشکل مربوطه بایستی :
- به اندازه کافی اهمیت داشته باشد که وقت و هزینه را بتوان صرف آن کرد .
- برای تشخیص مهم بودن مشکل باید ارتباط آن با هدف سازمان را بررسی کرد .
- در شناخت مشکل باید دقت کرد علتها با معلولها اشتباه نشوند .
اصولاً سیستمها در ارتباط با محیط جانبی به صورت باز، با ارتباطی پویا و تأثیرات دو جانبه هستند و یا سیستم به صورت بسته و بدون نیاز به ارتباط با محیط خارج به کار خود ادامه میدهند. سیستم باز، پویا و وظایف و اجزاء آن متغیر هستند. در سیستمهای بسته اعمال از قبل معین و سیستم وابسته به عناصر داخلی خود است. البته هرگز سیستم به صورت منفرد یافت نمیشود و باز و بسته بودن سیستمها نسبی است. هر سیستم محیط خاص خود را دارد. محیط یک سیستم شامل مجموعه سیستمهایی است که با آن در ارتباط هستند.
تعامل بین سیستم و محیط آن به صورت ماده، انرژی و اطلاعات است. سیستم بسته با محیط اطراف خود تنها مبادله انرژی میکند. لازمهی رابطه سیستم با محیط اطراف، وجود یک رابط یا درواقع محل مبادلات است. رابطها نیز در شناخت سیستمها حائز اهمیت هستند. در حالت کلی برای ایجاد یک سیستم چه باز و چه بسته مراحلی مشخص وجود دارند. به این مراحل چرخهی حیات سیستمها گفته میشود. سیستم چیست؟ تعریفی از سیستم و نگرش سیستمی
شاید شما هم در گفتار روزانه خودتان از کلمه سیستم استفاده کرده باشید، مثلاً فلان شرکت اصلاً سیستم درستی نداره و مثال های دیگر...
اما تعریف صحیح و کامل سیستم چیست؟
ترتيب منظمي ازعوامل ياعناصرهمبسته که باتوجه به همبستگي و تاثيراين عوامل بر يکديگرو تبادل منابع، درجهت کارکردو حصول نتايج ويژه اي هستند .
به بیان ساده تر سیستم مجموعه منظمی از اجزای به هم پیوسته است که برای رسیدن به یک هدف با یکدیگر در تعامل هستند.
در تکمیل تعریف بالا می توان اینگونه نیز گفت که سیستم محموعه ای از فرایندها است که در ارتباط با یکدیگر هستند و برای رسیدن به هدفی مشخص تلاش می کنند.
اینجا لازم است که بگوییم فرایند نیز مجموعه از فعالیت ها سازمان در قالب کارهای تولیدی یا خدماتی، یک یا چند واحد سازمانی است که براساس اصول منظم از پیش تعیین شده کار می کند.
فرایند را به سادگی می توان در تصویر زیر مشاهده کرد:
در تصویر بالا بازخورد مکانیزمی است که سیستم می تواند با کمک آن انحرافات فرایند را بررسی نماید و آنرا بهبود دهد
یک پیشنهاد دوستانه: اگر هنوز در دوره رایگان 7 اصل مهم در مدیریت مطلوب کسب و کار شرکت نکرده اید اینجـــــــــــــــــــا کلیک نمایید
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
:: برچسبها:
مراحل تجزیه و تحلیل سیستم در تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها,سیستم و نگرش سیستمی در تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها,سیستم و نگرش سیستمی,تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها,سیستم چیست ,اجزاء یک سیستم,ترکیب سیستم ,طبقه بندی سیستم ها ,سیستم های باز و بسته,,, ,
:: بازدید از این مطلب : 169
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 ارديبهشت 1397 |
نظرات ()
|
|
|
|
|