تحقیق و پژوهش چغندر قند و روش کشت آن
نوشته شده توسط : علی محمد
تحقیق-و-پژوهش-چغندر-قند-و-روش-کشت-آن
تحقیق و پژوهش چغندر قند و روش کشت آن
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 50
حجم فایل: 421
قیمت: 6000 تومان

بخشی از متن:

فهرست
مقدمه 4
آب و هوا برای رشد چغندر قند 4
خاک مناسب برای رشد چغندر قند 5
کاشت چغندر قند 5
برداشت چغندر. 5
چغندر لبویی یا ریشه ای. 5
کاشت چغندر لبویی. 6
چغندر برگی. 6
محاسن کشت چغندرقند 7
4- خاک: 8
تاریخ کاشت: 9
مراحل آماده سازی زمین: 9
انـواع بـذر و مقدار مصرف.. 10
روشهای کشت چغندرقند: 10
الف- روش سنتی (کرتی): 10
ب-روش مکانیزه: 11
علف های هرز و کنترل آنها 12
تنک کردن. 13
تغذیه چغندرقند 14
آبیاری چغندرقند 15
عوامل موثر بر افزایش درصد قند 16
روش کاشت چغندر قند 17
گیاهشناسی : 18
خاک : 19
دمای مورد نیاز: 19
نیاز کودی : 19
روش کاشت : 20
روش کاشت چغندر برگی. 20
نیاز ها : 22
نور : 22
دما: 22
رطوبت: 22
خاک: 23
کود دهی: 23
روش کاشت : 23
کشت چغندرقند به روشهای سنتی، مکانیزه و نشایی صورت می گیرد 23
الف- روش سنتی (کرتی) 24
ب-روش مکانیزه: 24
آفات : 24
محاسن كشت چغندرقند 24
1-حرارت: 25
2- نور: 25
3- رطوبت: 26
4- خاك: 26
تاریخ كاشت: 26
مراحل آماده سازی زمین: 26
انـواع بـذر و مقدار مصرف.. 27
روشهای كشت چغندرقند: 28
علف های هرز و كنترل آنها 30
آفات و بیماریهای مزارع چغندرقند 31
تنك كردن. 32
تغذیه چغندرقند 32
آبیاری چغندرقند 33
افزایش عملكرد ریشه در مزارع چغندرقند 34
1) استفاده از بذور اصلاح شده مناسب كشت هر منطقه. 34
محاسن كشت چغندرقند 37
سازگاري چغندرقند 38
مراحل آماده سازي زمين: 39
انـواع بـذر و مقدار مصرف.. 40
روشهاي كشت چغندرقند: 41
آفات و بيماريهاي مزارع چغندرقند 44
تنك كردن. 45
تغذيه چغندرقند 46
آبياري چغندرقند 47
منابع. 50
مقدمه
چغندر گیاهی دوساله است و برای گل دهی به یک دوره سرما با دمای 4 تا 10 درجه سانتی گراد به مدت 2 هفته نیاز دارد. چغندر لبویی را برای استفاده از ریشه آن کشت می کنند. رنگ قرمز چغندر مربوط به بتاسیانین می باشد که ترکیبی حاوی نیتروژن است و خصوصیات شیمیایی آن شبیه به آنتوسیانین می باشد. چغندرها معمولا حاوی رنگدانه های زردرنگ بتاگزانتین می باشند. نسبت این دو رنگدانه با توجه به نوع چغندر متفاوت بوده و در طول رشد با توجه به شرایط محیطی تغییر می کند.

چغندر قند، محصولی است که مقادیر بالای قند(ساکارز) دارد. استفاده از قند چغندر پس از سال 1700 توسط Achard در Prussia آغاز شد. امروزه پیشرفت زیادی در اصلاح چغندر به وجود آمده و 4 نوع چغندر وجود دارد که هر کدام برای مصرف خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.

چغندر قند

چغندر قند گیاهی دوساله است که به صورت یکساله کشت می شود و در سال دوم تحت تاثیر سرما گل دهی انجام می دهد. زمان کاشت باید طوری انتخاب شود که در طی رشد تحت تاثیر سرمای ناگهانی قرار نگیرد و گل دهی انجام ندهد. بذر چغندر قند یک میوه است که داخل آن 2 یا 3 بذر وجود دارد که وقتی کشت می شود 2 یا 3 جوانه می دهد. به بذر چغندر قند اصطلاحا پلی ژرم می گویند که در اثر انجام کارهای اصلاحی به صورت تک بذر درآمده است.

آب و هوا برای رشد چغندر قند

چغندر تقریبا به سرما و گرما مقاوم است و می تواند خشکی را تحمل کند و همچنین نسبت به شوری خاک مقاوم است. به دلیل این که تولید چغندر پر هزینه است باید آن را در خاک های حاصلخیز با شرایط مناسب کشت نمود. چغندر قند مکانیسم خاصی برای تجمع قند ندارد بلکه وابسته به تحریکات محیطی است. دمای مناسب برای رشد چغندر قند 20 تا 24 درجه سانتی گراد است . اما ذخیره قند در ریشه در دماهای کم تر انجام می شود. وقوع سرما در اوایل رشد مناسب نمی باشد. زیرا رشد اندام های زیرزمینی قبل از برگ ها متوقف می شود. از طرف دیگر عمر برگ در هوای بسیار گرم کوتاه است. ریزش برگ های مسن موجب تحریک رشد برگ های جدید و مصرف قند ذخیره شده می شود. مناسب ترین شرایط برای رشد چغندر قند وجود یک تابستان معتدل ، و به دنبال آن یک پاییز آفتابی است که حرارت های شب های آن پایین باشد. چغندر قند را در مناطقی که زمستان خنک دارند در پاییز می کارند . در این مناطق وجود هوای گرم در شب های بهار عامل محدود کننده در تجمع قند است. زیرا قند ذخیره شده، برای تنفس مصرف می شود. چغندر قند به خشکی مقاوم است ولی برای به دست آوردن عملکرد بالا، وجود رطوبت کافی، لازم و ضروری است.

خاک مناسب برای رشد چغندر قند

خاکی که برای کاشت چغندر قند استفاده می شود باید زهکشی خوبی داشته باشد و PH مناسب برای رشد چغندر قند 6.2 تا 7 است. خاک هایی که زهکشی خوبی ندارند و خاک های خیلی شنی و همچنین خاک های کم عمق برای رشد چغندر قند مناسب نیست. خاک خوب یکی از موارد ضروری برای رشد موفق چغندر قند است.

تهیه زمین برای رشد چغندر قند

زمینی که چغندر قند در آن کشت می شود باید بدون علف های هرز باشد. خاک سطحی برای کاشت چغندر قند باید صاف باشد تا جوانه زدن یکنواخت صورت بگیرد. اگر خاک زهکشی خوبی نداشته باشد و سنگین باشد برای کشت چغندر قند مناسب نیست.

کاشت چغندر قند

بذرها باید به عمق 3/1 سانتی متر و فاصله 5 تا 7 سانتی متر از هم کاشته شوند. ردیف های کاشت باید به اندازه 30 تا 45 سانتی متر از هم فاصله داشته باشند. بعد از کاشت به خوبی بذرها باید آبیاری شوند. اگر به خوبی مرطوب نگه داشته شوند، بعد از 3 تا 5 روز بذرها جوانه می زنند. بعد از اینکه جوانه ها، به اندازه 7 سانتی متر بلند شدند، باید نهال ها را تنک کرد، نهال ها باید به اندازه 8 سانتی متر از هم فاصله داشته باشند. در این صورت ریشه چغندر توسعه پیدا می کند. از دادن آب زیاد به نهال ها باید پرهیز شود. زمین باید کاملا عاری از علف های هرز باشد . اگر ریشه های چغندر از خاک پیدا باشند باید با لایه نازکی از مالچ پوشیده شود.

برداشت چغندر

زمانی که قطر چغندر 5/2 تا 7 سانتی متر باشد آماده برداشت است. چغندر بعد از بزرگ شدن به آرامی از خاک بیرون می آید. اگر برداشت چغندر با تاخیر انجام شود ریشه ها پوک می شوند. چغندری که در بهار کشت شده است را در اواسط تا اواخر پاییز، قبل از این که خاک یخ ببندد، برداشت می کنند. زمانی که برگ های کناری شروع به قهوه ای شدن کنند و برگ های میانی زرد شده باشند، چغندر رسیده شده است..

چغندر لبویی یا ریشه ای

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 




:: برچسب‌ها: چغندر قند و روش کشت آن,برداشت چغندر قند,آموزش کاشت چغندر,بذر چغندر,چغندر لبویی,چغندر برگی,آبیاری چغندر قند,تغذیه چغندر قند,کاشت چغندر قند ,
:: بازدید از این مطلب : 268
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 مهر 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: